Rekreacija patuljastih šnaucera

Lupus Cavernae Kennel, Osijek, Croatia

Rekreacija patuljastih šnaucera

Lady Gaga, Yoanna i LeBron James u šetnji uz Dravu

Rekreacija patuljastih šnaucera podrazumjeva igru, šetnje, trčanje i svaki drugi oblik tjelesne aktivnosti osim spavanja!

Šnauceri se u potpunosti priviknu na vlasnikove potrebe i životni ritam. Ukoliko radije provodite slobodno vrijeme odmaranjem na kauču, imati ćete najtopliji prekrivač. Ipak, ukoliko razmišljate o psu kao o partneru tijekom šetnji u prirodi, trčanja ili vožnji na biciklu, dobro je znati da će vas on u tome moći podržati.

Šetnje

Dok su vaši ljubimci mali ne treba im puno šetnje, a i kada malo porastu dovoljno im je tri puta dnevno po 20 – 30 minuta. Vjerujemo da ćete uživati u šetnjama pa će one s psićem i djecom trajati puno dulje.

Ukoliko volite duge šetnje, šnauceri će vas iznenaditi svojom prirodnom dobrom kondicijom i izdržljivošću. Potrebno im je samo malo vode povremeno u šetnji i pratiti će vas u stopu gdje god da krenete. Mnogi vlasnici kažu kako je umoran patuljasti šnaucer – dobar patuljasti šnaucer.

Trčanje uz bicikl i vožnja na biciklu kao rekreacija patuljastih šnaucera

Bicikl i mala dob nikako nisu dozvoljeni. Zbog zglobova se ne preporuča trčanje psića uz bicikl u njihovoj najranijoj dobi. Na to ipak malo pričekajte, najmanje šest mjeseci. Međutim, dugotrajno trčanje uz bicikl ne smatra se kao dobra rekreacija patuljastih šnaucera. Oni će trpjeti sve što im postavite kao izazov, ali ne treba pretjerivati.

Kako su patuljasti šnauceri mali kućni psi, stanu u vašu košaru na biciklu. Naši se znaju voziti i biti mirni u vožnji te kao prave male njuškice poziraju ostalim psima koji, jadni, moraju hodati 🙂

Igra i igračke

Patuljasti šnauceri su pravi mali razigrani psi. Neće vam dosađivati sa zahtjevima za igrom, ali će vam se uvijek rado pridružiti u igri. Zanimljivi su po tome da biraju igračke i da gotovo uvijek imaju svoju najdražu igračku. Kupite im stoga nekoliko igračaka, vole ih grickati i žvakati, a mogu vam poslužiti i stare dječje igračke, ne morate kupovati nove. Zbog zubića u ranijoj dobi ne treba im davati plastične igračke, a i kasnije takve treba izbjegavati jer znaju pojesti dijelove.

Tags: , ,