Njega dlake patuljastih šnaucera

Lupus Cavernae Kennel, Osijek, Croatia

Njega dlake patuljastih šnaucera

Dlaka crnog patuljastog šnaucera

Njega dlake patuljastih šnaucera je vrlo bitna, pogotovo ukoliko planirate posjećivati izlože, kako nacionalne CAC tako i međunarodne CACIB izložbe.

Schnauzeri su hipoalergeni!

Ljudi će često reći da su šnauceri antialergeni, ali još uvijek nije dokazano da je šanucer lijek za alergiju, ha ha ha..

Ne linjaju se, njihova dlaka ne izaziva  suzenje očiju, svrbež kože te druge alergijske reakcije.

Patuljasti šnaucer dolazi u četiri boje, a to su: crni, papar-sol, crno-srebrni i bijeli. Mi vam možemo ponuditi sve osim crno-srebrnog, dakle crne, bijele i papar-sol štence.

Njega dlake patuljastih šnaucera

Njega dlake patuljastih šnaucera zahtjeva posebnu vještinu. Kvaliteta dlake poboljšava se trimanjem. Trimanje i šišanje se patuljastim šnaucerima radi jednom u 5-8 tjedana, a češljanje svakodnevno, pogotovo bradu i noge gdje im se ostavlja duga dlaka. Više o trimanju pogledajte ovdje. Obvezno provjerite pazuhe jer su to mjesta gdje se prave čvorovi od dlake i taj dio treba dobro pročešljati. Za češljanje su najbolji metalni češljevi umjesto četki, jer oni prodiru do same kože za razliku od četki. Više o dlaki i boji dlake možete pročitati ovdje.

Također bi bilo dobro vašem bijelom i papar-sol šnauceru oprati bradu nakon jela i osušiti je. Naime, hrana zaprlja njihove bijele brade, pa ukoliko želite da psu ostane bijela brada preporučamo pranje i sušenje brade do kraja. Brada također crveni ukoliko je pas vani i većinu dana provede vlažne brade. To se crvenilo neće pojaviti odjednom, ali ponavljanje takvih situacija će na kraju rezultirati crvenilom na bradi.

Navike su bitne

Počnite navikavati svog patuljastog šnaucera na četkanje i pregledavanje još dok je štene.

Šape dodirujte često i gledajte mu u usta. Učinite njegovanje pozitivnim iskustvom ispunjenim pohvalama i nagradama, a time ćete i postaviti temelje za jednostavne veterinarske preglede i drugačije postupanje kada se razvije u odraslog psa.

Tags: , , , ,