Bijeli patuljasti šnaucer

Lupus Cavernae Kennel, Osijek, Croatia

Bijeli patuljasti šnaucer

BIjeli patuljasti šnaucer pozira kraj Drave

Naš bijeli patuljasti šnaucer najnježniji je od svih i najviše voli biti u krilu. Ipak, vrlo je stroga prema strancima i pravi je veliki čuvar u tijelu maloga psa.

Bijeli patuljasti šnaucer je posljednji izdvojen kao varijetet.

Naša ženka bijelog patuljastog šnaucera dolazi iz uzgajivačnice Cesar Black Shine. Ponekada zna biti vrlo plaha, ali takva je samo dok ne upozna nekoga. Vrlo je poslušna, prati svaki pokret i točno zna što slijedi. Otkako je došla kod nas kao štene, naučili smo je da nas traži kada se sakrijemo. Sada nam je igra skrivača jedna od glavnih zabava uz naravno bacanje i donošenje loptice. Kada se poželi igrati s lopticom donese je i spusti ispred nas da joj bacamo. Više o našoj ženki Nirvani i ostalim ženkama uzgajivačnice Lupus Cavernae možete pogledati ovdje.

Bijeli patuljasti šnaucer – štenci

Bijeli patuljasti šnauceri se rađaju s ružičastim usnama, jastučićima i nosnicama koji kasnije prelaze u baznu boju. (Prirodna boja nosa i jastučića šapa je osnovna boja psa, a kasnije budu crnih nosića i crnih usana i jastučića).

Jeste li znali?

Bijeli patuljasti šnauceri nisu jedanko prepoznati u cijelom svijetu kao boja jer se smatra da je boja rezultat genetskog modificiranja. Ne priznaju ga AKC (American Kennel Club) i CKC (Canadian Kennel Club). Više o tome možete pročitati ovdje.

Tags: , , ,