Papar-sol patuljasti šnaucer Pachino Yoana

Lupus Cavernae Kennel, Osijek, Croatia

Papar-sol patuljasti šnaucer Pachino Yoana

Papar-Sol patuljasti šnaucer Yoanna u šetnji

Naš papar-sol patuljasti šnaucer je pas mirne i stabilne naravi koji motri djecu svojim budnim okom i pazi da su uvijek svi na okupu.

Papar-sol patuljasti šnaucer je prvi izdvojen kao varijetet.

Naša ženka papar-sol dolazi iz uzgajivačnice Pachino čiji je vlasnik Željko Mijatović. Odlikuje ju visoka inteligencija i prirodna zaštitnička uloga prema djeci, što su sve odlike ovih najstarijih patuljastih šnaucera. Također, često traži svoj kutak gdje bi se zavukla i malo odmorila. Najviše voli ležati i spavati na vrhu kutne garniture u dnevnoj sobi. Kada dođe vrijeme spavanja i vidi da gasimo sva svjetla u kući, ona se ustaje i ide prema svom mjestu za spavanje. Više o našoj papar-sol Yoani i ostalim ženkama Lupus Cavernae uzgajivačnice možete pročitati ovdje.

Papar-sol patuljasti šnaucer i boja dlake

Dlaka papar-sol patuljastih šnaucera obično se presijava od svjetlo srebrne, preko svjetle i tamne i sive do crnih vrhova. Mnogo je različitih načina presijavanja, ali ovo su temeljne boje pasmine papar-sol.

Boja na tijelu je tamnija od boje dlake na nogama, ispupčenjima, bradi i obrvama. Šnauceri imaju gen od činčila zbog kojih su neka područja svjetlija.
Svi šnauceri imaju podlaku koja kod papar-sol pasmine može biti bilo koje nijanse, od srebrne do gotovo crne. Boja podlanke postaje najočitija kada se pas otrima.

Boja dlake kod štenadi

Štenci papar-sol su puno tamniji nego odrasli psi, a mogu imati i blijede žute tonove po leđima i prsima koji brzo nestanu.

Genetika šnaucera definira boju njihove dlake po rođenju i tempo kojim se boja mijenja kako pas sazrjeva.

Tags: , ,